Kastrati osuđena na 12 godina

Edina Kastrati (18) iz Plava osuđena je juče na 12 godina zatvora zbog ubistva četvoromjesečne bebe u julu prošle godine.

Objavljeno: 21. 01. 2019 - 14:30

Presudu je donijelo vijeće sudije bjelopoljskog Višeg suda Milovana Spasovića.

Kastrati se optužnicom teretila za teško ubistvo djeteta.

-Kazna predviđena za ovo kriivčno djelo je najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora. Obzirom da se radi o licu koje nije navršilo 21 godinu života, pa je u konkretnom slučaju maksimum za izricanje kazne 20 godina – saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda u Bijelom Polju.

Tokom postupka bila je isključena javnost.

Kastrat se teretila da je svoje muško dijete, od četiri mjeseca, 29. juna prošle godine bacila u Plavsku rijeku. Beba je, kako stoji u obdukcionom nalazu, preminula usljed utopljenja. U nalazu vještaka konstatovano je da je okrivljena u vrijeme djela bila u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno da nije mogla da shvati značaj učinjenog djela. Kastrati je ranije priznala djelo, ali je rekla da se kaje zbog ubistva.

Ona je tokom istrage i na glavnom pretresu saopštila da je sa nevjenčanim suprugom živjela u lošim odnosima, te da je on, navodno, tukao i govorio pogrdne riječi.

-Nijesam više mogla da živim sa njim, na takav način, stalno maltretirana, zbog čega sam odlučila da ovo uradim. Prethodno je drugo naše osamnaestomjesečno dijete bilo kod nevjenčanog supruga i njegove rodbine. To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao - kazala je ranije tokom saslušanja Kastrati.