Filip Korać bio umiješan u ubistva na primorju

Crnogorska policija ima određena operativna saznanja da je Filip Korać, za kojim je MUP Srbije raspisao međunarodnu potjernicu, povezan sa nekim likvidacijama na primorju, otkriveno je u vrhu policije.

Objavljeno: 21. 01. 2019 - 15:01

Kako je rečeno, i crnogorska policija vodi određene istrage protiv Koraća, ali i još nekih crnogorskih državljana koji su povezani sa njima. Korać je prije nego što je zvanično nestao, jedan dan boravio i u Budvi, otkrili su istražitelji koji rade na lociranju Koraća, javlja portal "Borba.me".

- Koraću se svaki trag gubi nakon što je napustio Beograd. Ono što je indikativno, par dana pijre toga, boravio je u Budvi, gdje su ga locirali istražitelji - kazao je izvor iz vrha policije, prenose Novosti.

Korać je, kako se operativno sumnja, direktno povezan sa "škaljarskim klanom", a održavao je kontakte sa Jovicom Vukotićem, njegovim bratom Igorom, ali i Igorom Dedovićem.

- U toku je razmjena informacija sa nekim policijama okruženja, a mi imamo operativna saznanja da Korać može imati veze sa nekim likvidacijama na primorju, koje su se desile posljednjih nekoliko godina. Naša istraga je usmjerena na lociranju Koraća, ali i njegovih saradnika iz Crne Gore- naveo je sagovornik.