Brajović - Meta: "Albanija se iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom Republike Albanije Iljirom Metom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Objavljeno: 21. 01. 2019 - 16:58

Crna Gora i Albanija su dvije susjedne i prijateljske države koje nemaju otvorenih pitanja i treba kontinuirano da rade na obogaćivanju i snaženju saradnje u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu – zajednički je ocijenjeno na sastanku. 

"Imajući u vidu zajedničko evropsko opredjeljenje, predsjednik Skupštine je potvrdio spremnost Crne Gore da Republici Albaniji pruži podršku i prenese stečena iskustva iz procesa evropske integracije na isti način kao što je to Albanija činila tokom crnogorske integracije u NATO", navedeno je u saopštenju. 

Predsjednik Meta je istakao da se Albanija iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore, kao i da je svaki korak naprijed koji učini Crna Gora ohrabrenje za Albaniju i doprinosi sveukupnoj političkoj stabilnosti regiona.

"Naglašen je takođe značaj razvoja parlamentarnih veza, jačanja partnerske saradnje u okviru NATO, kao i kontinuiranog unaprjeđenja položaja nacionalnih manjina koje predstavljaju sponu saradnje između dvije zemlje. 

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine i predsjednik Grupe prijateljstva sa parlamentom Albanije Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Administrativnog i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore i članovi Grupe prijateljstva Luiđ Škrelja i Andrija Nikolić", dodaje se u saopštenju.