Zatražiće pokretanje procedure za utvrđivanje odgovornosti Happy TV

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) zatražiće da Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti emitera televizijskog programa Happy TV iz Srbije, zbog podsticanja, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije i preduzme adekvatne mjere.

Objavljeno: 21. 01. 2019 - 17:15
Ilustracija: isorepublic.com

"SAEM je na današnjoj sjednici konstatovao će na principijelnim osnovama reagovati po pitanju kršenja Zakona elektronskim medijima bez obzira o kojem se emiteru radilo i iz koje države dolazio, u skladu sa svojim ovlašćenjima i međunarodnim aktima", kaže se u saopštenju.

Konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama je predviđeno da će se, u slučaju teškoća koje nastanu prilikom primjene ovih dokumenata, zainteresovane strane (u ovom slučaju Agencija za elektronske medije Crne Gore i Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji) truditi da postignu prijateljsko rješenje problema.

"SAEM izražava očekivanje da će Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji efikasno obezbijediti mjere iz svoje nadležnosti i sagledati eventualno kršenje standarda i da će, po potrebi, izreći mjere za otklanjanje uočenih nepravilnosti", kaže se u saopštenju.