Politikanstvo neće abolirati one koji krše zakon

Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS) u odgovoru na reakcije opozicionih stranaka na današnju izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Objavljeno: 21. 01. 2019 - 19:45

"Možete da se uprežete koliko hoćete, da pravite verbalne akrobacije i moralne tirade ali nećete nikog ubijediti da po bilo kom kriterijumu izjednači krivično djelo poput  terorizma u pokušaju na dan izbora i eventualnog prekršaja Zakona o finansiranju politickih partija i izbornih kampanja", naglasili su iz DPS-a.

Kako su kazali, o pravnim procedurama govori "onaj kojeg spopada neviđena panika od rutinske provjere sopstvenog magistarskog rada, pa sa pozicija moralnog arbitra, traži da za njega zakon ne važi".

"Ipak, šampion licemjerja je stranka  koja sa čitavim jednim poslanikom ili 1,23 odsto podrške građana, ima ambiciju da postane pravni i moralni sudija?! Kakvo odsustvo osjećaja za stid je potrebno da sebe predstavljaš kao predstavnika i zaštitnika `siromašnog` naroda, a osnivači su ti najbogatiji ljudi koji su pokupovali pola Crne Gore i čija se imovina broji milionima eura. Razumijemo očaj ovih političkih gubitnika koji se i za slamku hvataju, makar ona bila u vidu  bjegunca od pravde i zakona. Da se sličan sličnim raduje, svjedoči i činjenica da posrnuli biznismen u svojim igrokazima i pošalicama, sve češće “ namiguje” upravo Abazovićevoj stranci.  Sve što se dešava poslednjih dana najbolji je pokazatelj da zakon u Crnoj Gori važi  jednako za sve. Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati", poručili su iz DPS-a.