Bogdanović: Slobodni i odgovorni mediji treba da budu pravac razvoja naše zemlje

Slobodni i odgovorni mediji, koji rade u interesu javnosti, treba da budu pravac razvoja naše zemlje, naveo je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u čestitku koju je, povodom 23. januara Dana novinara Crne Gore, uputio predstavnicima medijske zajednice i laureatima godišnjih nagrada.

Objavljeno: 22. 01. 2019 - 13:46

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, on je na dan kada obilježavamo 148 godina od štampanja prvog broja ‘Crnogorca’, podsjetio na značaj koji medijska profesija, zasnovana na načelima objektivnosti, samoregulacije i etičkih standarda, ima na evropskom putu Crne Gore.

- Država Crna Gora će u 2019. godini, revizijom medijskog zakonodavsta, nastaviti da kontinuirano kreira bolji ambijent za rad medija stvaranjem uslova za održiv i nesmetan rad medija i medijskih organizacija, prije svega, osnivanjem Fonda za podsticanje i pluralizam medija, kao i pružanjem finansijske podrške samoregulatornim tijelima koji treba da imaju nemjerljivu etičku ulogu u razvoju medijske oblasti - naveo je Bogdanović.

Ministar je pozvao novinare da poštujući samoregulaciju i medijske standarde i dalje doprinose razvoju i unaprjeđenju medija u Crnoj Gori, jer, kako je zaključio, samo kredibilni i odgovorni mediji mogu afirmisati kredibilnu javnost.