Červar: Sudije bi trebalo strpati u zatvor

Rukometna reprezentacija Hrvatske se oprostila od šanse da se bori za medalju na Svjetskom prvenstvu nakon sinoćnjeg poraza od Njemačke (22:21), a za ovaj neuspjeh okrivili su danske sudije.

Objavljeno: 22. 01. 2019 - 13:45
Tportal

Sudijski par je donio jednu sumnjivu odluku tokom napada "kauboja" i svirao probijanje pa su svi igrači skočili u protest, dok je selektor Lino Červar bio bijesan.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet. Ove sudije bi trebalo strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008, 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne smije se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama. Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. Mi smo Njemce nadigrali pred njihovom publikom, a sudije su nam oduzele pobjedu. Na Evropskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se što se radi. Nijesmo morali ni da igramo, jer smo znali što će biti. Nemoćan si kad te ovako manipulišu. Pazite, ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Te sudije će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi", rekao je Červar nakon utakmice.

Hrvatska će sjutra igrati svoj posljednji meč u grupi, protiv Francuske, koja je zajedno s Njemačkom u polufinalu.