DAN: Knežević platio specijalizaciju Šegrtu

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević platio je specijalizaciju bivšem direktoru bolnice u Meljinama, nekadašnjem ministru zdravlja i funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) Budimiru Šegrtu, piše Dan.

Objavljeno: 23. 01. 2019 - 09:11

Taj list piše da im je Knežević dostavio bankarski izvod koji dokazuje da je sa svog računa platio specijalizaciju Šegrtu.

To je, kako je Knežević rekao za Dan, uradio po nalogu predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića. 

Plaćanje je obavljeno sa Kneževićevog na račun Šegrta u Londonu, u junu 2009. godine, u Nacionalnoj Vestiminister banci broj 51051916 radi isplate troškova Šegrtove specijalizacije u Njufild ortopedik centru u Oksfordu. 

Po zvaničnim podacima iz Šegrtove biografije, na mjesto direktora bolnice u Meljinama postavljen je u decembru 2009. godine.

Specijalizaciju je završio u Velikoj Britaniji. 

Vijesti su juče objavile da je predsjednik Milo Đukanović imao otvorene račun u Atlas banci, na kojem je gomilao hiljade i hiljade eura duga, koje je kasnije pokrivao Duško Knežević imovinom svojih firmi.

Knežević je preko Atlas banke, čije je poslovanje sada pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrivao dugove sa Đukanovićeve kartice.  Samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države od 16.741,24 eura otplaćeno je u februaru 2017. godine, i to skupa sa ostalim rizičnim kreditima koji su iznosili ukupno 14 miliona, koje je Kneževićava banka davala povlašćenim osobama, među kojima su bila još neka zvučna imena, objavile su Vijesti. Njihova saznanja potvrdio je Knežević.