Jeknić: Satisfakcija za mene i porodicu

Nekadašnja šefica Trgovinske misije u Milanu Duška Jeknić ističe da je presuda očekivana, ali i naglašava u razgovoru za Pobjedu da su protekle dvije decenije, i ona i njena porodica prolazili su kroz teška iskušenja, ličnu i profesionalnu stigmatizaciju.

Objavljeno: 23. 01. 2019 - 11:30

- Velika pobjeda i satisfakcija za mene i moju porodicu. Osamnaest godina smo preživljavali kontinuiranu medijsku kampanju u kojoj sam od samog početka bila osuđena. Nije mi bilo omogućeno ono što je svakom čovjeku garantovano – da je nevin dok se ne dokaže suprotno. Iskreno, kao ženi, majki i kćerki, bilo je jako teško nositi breme okrutnog ogoljavanja ličnog i profesionalnog života i to kroz prizmu interesa zbog kojih je kreirana takozvana "duvanska afera“.

Bila sam sigurna u ovakav pravni ishod i od prvog dana tvrdila da su optužbe neistinite. Uvjerila sam se da je pravda ponekad spora, ali dostižna. Kako to italijansko pravo kaže "assoluzione piena“, što je potpuno oslobađanje – kaže Jeknić, koja je crnogorska diplomatska predstavnica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.