Del Potro: Đoković i Nadal će i dalje odlučivati o trofejima

Finalista prošlogodišnjeg US Opena, Huan Martin del Potro, smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal i dalje voditi glavnu riječ kada je riječ o trofejima.

Objavljeno: 06. 02. 2019 - 08:14

Argentinac, kom je najbolja pozicija treće mjesto na ATP listi, vraća se uskoro na teren poslije nekoliko mjeseci pauze zbog povrede koljena.

Popularni Delpo je propustio start sezone i prvi gren slem turnir, Australijan Open, ali trebalo bi da zaigra na takmičenju u Delrej Biču.

"Vrlo sam uzbuđen što ću se uskoro vratiti na teren, već sam propustio jedan veliki turnir, onaj u Melburnu", izjavio je Del Potro. 

On kaže da je pratio što se dešavalo u januaru na turnirima i ubijeđen je da će se i dalje sve vrtjeti oko vodećeg dvojca, Đoković - Nadal. 

"Mislim da će se nastaviti priča u kojoj će se Đoković i Nadal boriti za čelne pozicije i trofeje. Naravno, ima mnogo dobrih igrača, pitanje je samo koliko brzo će napredovati, ali i dalje će Rafa i Novak , pa i Rodžer Federer biti glavni kada je riječ o najvećim turnirima. Oni su nivo više. Mladi će sigurno nastaviti da nas pritiskaju, ali moraće da budu konstantno dobri na velikim takmičenjima", zaključio je Del Potro.