Za rekonstrukciju sportskih terena 205.000 eura

Ministarstvo sporta i mladih u narednom periodu uložiće 205.000 eura u rekonstrukciju i adaptaciju sportskih terena i igrališta u nekoliko crnogorskih gradova.

Objavljeno: 08. 02. 2019 - 12:43

Nakon što je nedavno rekonstruisan teren u sklopu OŠ Maksim Gorki u Podgorici, ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da je u planu sedam novih sportskih terena i sala.

Riječ je, kako je rekao, o jednom otvorenom terenu u Baru, školi Njegoš na Cetinju, OŠ Mileva Lajović Lalatović u Nikšiću, Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju, otvorenom terenu u Skerlićevoj ulici u Pljevljima, te OŠ "Oktoih" i "Štampar Makarije" u Podgorici.

"Za to će biti uloženo 205.000 ezura. Mi već dvije godine intenzivno radimo na tim projektima. Puno je planova, novi Zakon o sportu je na snazi, radi se punom parom, imamo nekoliko paralelnih procesa koje sprovodimo na implementaciji zakona. Danas raspisujemo konkurs za sufinansiranje naših nacionalnih saveza, biće više sredstava. Tako želimo da pokažemo koliko ulažemo u vrhunski sport. Želimo da razvijamo i dalje školski soprt. Važno je da se djeca bave sportom", rekao je Janović gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

On kaže da u resoru na čijem je čelu žele da vrate djecu na terene, kako bi se bavili sportskim aktvnostima.

"Pošast savremenog doba ne zaobilazi ni nas, zato je važno da djecu usmjerimo na zdrave stilove života. Jedan od načina je da se bave sportom, to jača i fizičko i mentalno zdravlje", rekao je Janović, navodeći da su u protekle dvije godine adaptirali više od 20 sportskih terena, igrališta i fiskulturnih sala.