Druga faza rekonstrukcije bazena u Kotoru počinje 18. februara

U ponedjeljak, 18. februara počeće druga faza rekonstrukcije bazena „Nikša Bućin” u Kotoru za šta je Vlada izdvojila 3,5 miliona eura, te će bazen krajem godine biti u funkciji, saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Objavljeno: 08. 02. 2019 - 16:53

 „Danas sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih uz saradnju Uprave za javne radove stvorili sve neophodne uslove za početak realizacije rekonstrukcije jednog od najvažnijih sportskih infrastrukturnih projekata iz oblasti kapitalnih investicija. Problem rekonstrukcije zatvorenog bazena 'Nikša Bućin', koji je postojao od 2014. godine, danas je riješen“, rekao je ministar Janović dodajući da je time i ispunjeno obećanje dato na početku mandata.

Ministar Janović je rekao da je ovo posebna vijest za njegove sugrađane – Kotorane, ali i za vaterpoliste, pogotovo za male vaterpoliste i njihove roditelje.

„Kotor je grad sporta, ali prije svega Kotor je simbol najvećih crnogorskih uspjeha u vaterpolu, zato na ovaj način Vlada Crne Gore ulaganjem u sportsku infrastrukturu i realizaciju ovog projekta, u kontinuitetu pokazuje da želi našoj omladini, djeci, građanima omogući da se na što bolji način bave sportom“ – rekao je ministar Janović.

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić je rekao da će nakon uspješno sprovedene tenderske procedure javne nabavke i izbora najboljeg ponuđača radovi na II fazi početi već u ponedjeljak, 18. februara.

„Ovaj objekat je izgrađen još početkom osamdesetih godina, ali pošto nije bilo izdvajanja značajnijih sredstava za njegovo održavanje, bazen se našao u takvom stanju da gotovo nije bio upotrebljiv. Vlada Crne Gore je prepoznala značaj rekonstrukcije bazena, kako za grad Kotor, tako i za Vateropolo savez i sve građane, opredijelila sredstva i ušla u realizaciju jedne ovako značajne i kompleksne investicije. U okviru prve faze, sanirana je konstrukcija objekta, čelična konstrukcija krova i konstrukcija bazena, dok ćemo završetkom druge faze – građevinsko-zanatskih i radova na elektro, vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, bazenskoj tehnici i opremanja enterijera, dobiti jedan moderan objekat, na koji će biti ponosni građani Kotora i svi njegovi korisnici. Uprava javnih radova i njeni zaposleni preduzeti sve da se novac poreskih obveznika opredijeljen za ovu investiciju iskoristi namjenski, da se radovi izvedu kvalitetno i u rokovima koji su ugovoreni“, rekao je direktor Uprave javnih radova.

Ministar sporta i omladine je najavio već od sjutra još dinamičniju realizaciju projekata na infrastrukturnoj sanaciji i adaptaciji sportskih terena i sportskih sala širom Crne Gore.

„Sada ćemo poseban fokus staviti na naše manje razvijene opštine: Petnjicu, Berane, Mojkovac, Bijelo Polje, Rožaje... Jer Vlada Crne Gore želi da ulaganjem u kapitalne sportske objekte, ali i ulaganjem u kapitalne projekte iz drugih oblasti, građanima u tim opštinama stvori uslove i radi na boljem kvalitetu i unapređenju životnog standarda u tim opštinama“, rekao je ministar Janović.