Jovanović osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu

Crnogorska karate reprezentativka Milena Jovanović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu. Juniorka Omladinca poražena je u finalnom meču kategorije preko 59 kilograma od Ruskinje Valerije Golubjeve 3:0.

Objavljeno: 09. 02. 2019 - 18:24

Jovanović je na putu do finala eliminisala Turkinju Nur Hiru Kasatur 3:2, sudijskim izjašnjavanjem Kosovarku Vljoru Ćerimi (0:0), Čehinju Martinu Sačovu 6:0 i u polufinalu Stefani Krešić iz Bosne i Hercegovine 3:0.

“Ponosna sam na ostvareni rezultat. U finalu nedostajalo je malo sportske sreće. Dala sam sve od sebe da na drugom velikom takmičenju dođem do medalje. Hvala porodicimom treneru Žarku Rakoviću i mom klubu Omladinac. Poželjela bih sreću moj drugarima i da bude još medalja”, kazala je Jovanović.

To je njeno drugo veliko odličje, nakon što je bila bronzana na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama 2017. godine.

Jovanović, koja je osvojila prvo crnogorskjo odličje u Alborgu, u karijeri ima balkanske medalje, dok je krajem prošle godine bila najbolja na turniru Premijer lige za mlade u Veneciji.

Selektor Radoslav Vukićević kazao je da medalja Milene Jovanović ima zlatni sjaj.

“Medalja zlata vrijedna, falilo je sportske sreće u odlučujućem meču. Do finala je bila odlična i potvrdila je svoj kvalitet.Čestitam Mileni, Omladincu i Karate savezu na rezultatu. Nadamo se sjutra novim medaljama”, kazao je Vukićević.