Odgođeno suđenje Kašćelanu i njegovoj grupi, nije mu uručen poziv

Suđenje tzv. kavačkoj grupi i navodnom vođi Slobodanu Kašćelanu, koje je trebalo da se održi danas, odgođeno je saznaje Portal Analitika. Prema našim saznanjima, suđenje je odgođeno jer Kašćelanu nije uručen poziv, a trebalo bi da bude nastavljeno sjutra.

Objavljeno: 11. 02. 2019 - 10:30

Jedan od navodnih vođa tog klana Slobodan Kašćelan danas nije bio u sudnici, a razlog odgađanja je to što je Kašćelan tek prije par dana izručen Crnoj Gori. 

Suđenje je zakazano za sjutra u 9h, ali kako saznajemo najvjerovatnije će ponovo biti odgođeno.

Kašćelan se, kako se navodi u optužnici Specijalnog tužilaštva, tereti da je krajem maja 2010. na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti, te da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Terete ga da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca. Crnogorske vlasti ga traže i zbog sumnje da je u Prčnju 2010. sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.