Knežević: Kako je Brajović isplatio dug Atlas banci?

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović pokušava da skrene pažnju sa korupcionaške afere Koverta, kazao je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.

Objavljeno: 11. 02. 2019 - 09:14

“Kao visokoj političkoj figuri sa likom moralnog predsjednika Skupštine Crne Gore, postaviću mu nekoliko pitanja. Znam da je ucijenjen od Đukanovića jer su Specijalni tužilac i policijski tim uzeli njegov dosije kartica i računa iz Atlas banke, kao i podatke o prodaji zemlje koja mu je, kako on reče, porodično nasljedstvo”, kazao je Knežević.

On pita Brajovića kako je zatvorio svoje obaveze prema Atlas banci, koje su nastale po osnovu višegodišnjih dugovanja na karticama koje nije vraćao.

“Drugo, kako je Brajović godinama držao depozite Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci i koji je aranžman povodom toga imao?”, kazao je Knežević.

Pita i zašto je Brajović ušao u sukob sa svojim partijskim drugom, direktorom Aerodroma Danilo Orlandićem oko depozita u Atlas banci.

“Četvrto, neka Brajović objasni kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od naših uhapšenih vozača, koji je ni kriv ni dužan držan u pritvoru, dok su pokušavali da ga lažno optuže da je učestvovao u pranju novca za DF. Preko njega i mojih drugih zaposlenih, htjeli su da mene kasnije lažno optuže da sam učestvovao u državnom udaru. Ja sam mom vozaču dao pare da ta zemlja završi na njegovo ime”, tvrdi Knežević.

Prema njegovim riječima, Brajović ima šansu da kaže javnosti šta se dešavalo iza kulisa svih važnih događaja u Crnoj Gori i “tako se donekle opravda za ono što je on radio”.

“Između ostalog i za aferu Ramada, kada je novcem državne Direkcije za željeznice plaćao stranački skup i za lažno svjedočenje na sudu, koje je uslijedilo poslije toga”, zaključio je Knežević.