Kejsi Masgrejvz i Čajdliš Gambino najveći pobjednici

Na 61. ceremoniji dodjele američkih muzičkih nagrada Gremi, najveći pobjednici su Kantri muzičarka Kejsi Masgrejvz i umjetnik Donald Glover, poznatiji kao Čajldiš Gambino.

Objavljeno: 11. 02. 2019 - 10:58

Masgrejvz je rano jutros u Los Anđelesu osvojila muzičku nagradu Gremi za album godine za "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma "Space Cowboys".

Umjetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Dejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Čajldiš Gambino je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pjesmu za "This America", kao i za video klip godine.

Dobitnici nagrada po kategorijama:

- Otkriće godine je britanska pjevačica Dua Lipa (23)

- Najbolji rep album: Kardi Bi za "Invasion Of Privacy". Kardy Bi je postala prva žena koja je uspjela da osvoji nagradu u ovoj kategoriji.

- Najbolji rok album: Greta Van Flit za "From the Fires"

- Najbolji pop vokal: Arijana Grande za "Sweetener".

- Najbolji duo: Lejdi Gaga i Bredli Kuper za pesmu "Shallow" iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rodjena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

--Najbolji album R&B: H.E.R. za "H.E.R."

- Najbolji album alternativne muzike: Bek za "Colors"

-Najbolji džez album: Kvartet Vejn šorter za "Emanon"

-Najbolji bluz album: Bady Gaj za "The Blues Is Alive And Well"

-Najbolji rok performans - Kris Kornel "When Bad Does Good"

Uvrijeđena pjevačica

Nekoliko dana prije dodjele nagrada, pop zvijezda Arijana Grande (25) odustala je i od nastupa, i dolaska na ceremoniju. Kako su svjetski mediji tada objavili, razlog tome je njeno neslaganje sa producentima Gremija oko toga koju će pjesmu da izvodi tokom šoua.

ariana-grande

Grande se, kako je prenio Varieti, osjetila "uvrijeđenom" zbog toga što joj nisu dopustili da pjeva najnoviju pjesmu "7 Rings". Kada su na kraju postigli kompromis i dozvolili joj da ipak izvodu ovu numeru, imali su još jedan zahtev - da oni biraju drugu pjesmu koju će pjevati.

Arijana je nakon toga odbila da na bilo koji način učestvuje u dodjeli nagrada, jer nijednoj drugoj zvezdi nisu postavljena takva ograničenja.