Napadači na vaterpoliste Zvezde imaju kriminalni dosije

Huligani koji su napali vaterpoliste Crvene zvezde već imaju kriminalni dosije.

Objavljeno: 11. 02. 2019 - 12:53

Splitska policija uhapsila je trojicu napadača na vaterpoliste Crvene zvezde i oni se nalaze u pritvoru, a u toku dana bi trebalo da budu i zvanično ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Trojica huligana počinili su zločin iz mržnje i terete se za razbojništvo, jer su upotrebom sile, palica i pesnica oteli dres vrijedan 135 eura, ali i nanošenje teških tjelesnih povreda, piše "Dalmatinski portal".

Za razbojništvo uz upotrebu opasnog oruđa zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina, dok je za pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda i to iz mržnje zaprijećena kazna od jedne od osam godina, navodi "Slobodna Dalmacija".

Uhapšeni napadači već su od ranije poznati policiji, jer su privođeni zbog nereda na utakmicama.

Policija je pregledala snimke sa splitske rive kako bi identifikovala i poslednjeg napadača na vaterpoliste Crvene zvezde.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu popodne dok su sjedjeli u kafiću u Splitu. Trojica su pobjegla sa rive, dok se četvrti spasio skokom u more.

Golman Aleksandro Kralj, koji je skočio u more, zadobio je frakturu nosa, Dušan Vasić udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Crvena zvezda trebalo je da igra meč sa Mornarom iz Splita u regionalnoj ligi, ali je on poslije incidenta odložen, a srpski vaterpolisti u nedjelju ujutro su se vratili u Beograd.