Ponovo kamenovan voz na liniji Nikšić- Podgorica

U nikšićkom naselju Kličevo je juče poslije 20 sati kamenovan elektromotorni voz koji saobraća na relaciji Nikšić – Podgorica, kad je polomljen jedan od prozora.

Objavljeno: 11. 02. 2019 - 14:31

Kako je Portalu Analitika danas saopšteno iz Željezničkog prevoza, voz je nakon kamenovanja i utvrđivanja da može bezbjedno nastaviti saobraćaj nastavio svoj put ka Podgorici. Pri dolasku u Podgoricu pripadnici MUP-a su obavili uviđaj.

Sličan slučaj kamenovanja dogodio se i prije nekoliko dana, tačnije 3. februara 2019, na međunarodnom vozu br. 432 koji saobraća na relaciji od Bara do Beograda. Voz je kamenovan u 20:10h u mjestu Zlatica, na izlazu iz Podgorice i polomljeno je nekoliko stakala na prvom vagonu spavaćih kola i spoljno staklo na ulaznim vratima tog vagona, kao i na kolima koja su u vlasništvu preduzeća „Srbija Voz“. Takođe, kamenovanje je izazvalo i naprsnuće stakla na upravljačnici lokomotive.

“Ovi nedavni događaji, koji se često dešavaju na našim prugama, izazvali su ne samo prekid saobraćaja, kašnjenje vozova i poremećaj reda vožnje, već i ugrozili bezbjednost saobraćaja i naših putnika. Navedeni slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas. Takođe, nadamo se da će i nadležni organi imati više uspjeha u otkrivanju počinioca ovih krivičnih djela i na taj način pomoći Željezničkom prevozu Crne Gore da što uspješnije suzbije ovaj problem”, ističe se u saopštenju.