Lideri DF-a mogu van Podgorice

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici ukinulo je mjeru zabrane napuštanja boravišta liderima Demokratskog frota Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koju im je izrekla sudija tog suda Suzana Mugoša, nezvanično saznaje „Dan”.

Objavljeno: 12. 02. 2019 - 08:20

Ona je tu mjeru donijela prošle nedjelje, a u rješenju je pisalo da ukoliko optuženi prekrše mjeru može da im se odredi pritvor i da će mjera nadzora trajati dok za to bude postojala potreba.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević uputio je molbu Višem sudu da mu dozvoli napuštanje glavnog grada kako bi mogao da obavlja svoju poslaničku funkciju.

On je optužio Mugošu da se brutalno stavila na stranu vladajuće političke partije, koja u političkoj organizaciji koju on predstavlja vidi glavnog protivnika.

“Drugačije se ne može tumačiti Vaše najnovije rešenje, koje je, osim što je potpuno neživotno i neodrživo, u potpunosti politički motivisano i instruirano, jer ja nikad nisam, na Vašu i žalost režima, imao namjeru da bježim iz države, skrivam se od pravosudnih organa ili na bilo koji način opstruiram dosadašnji sudski postupak”, istakao je tada Knežević u žalbi.