Održana radionica „Elektronska uprava u Crnoj Gori i dalje mjere za njeno unapređenje“

Radionica na temu „Elektronska uprava u Crnoj Gori i dalje mjere za njeno unapređenje“ povodom usvajanja Analize stanja elektronske uprave u Crnoj Gori, održana je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave.  

Objavljeno: 12. 02. 2019 - 16:07

Državni sekretar Ministarstva javne uprave, Dejan Abazović je u uvodnom dijelu istakao važnost dosadašnjih aktivnosti koje je ministarstvo u prethodnom periodu sprovelo na unapređenju normativnog, organizacionog i infrastrukturnog okvira na razvoju e-uprave u Crnoj Gori.

Načelnica Direkcije za razvoj elektronskih servisa, Mirjana Begović učesnicima je predstavila različite metodološke pristupe mjerenju razvoja e-uprave, kao i rezultate dosadašnjih istraživanja koji daju osvrt na trenutnu poziciju Crne Gore u ovoj oblasti.

Samostalna savjetnica Vanja Lazarević predstavila je rezultate koji su ostvareni na portalu e-uprave i upoznala prisutne sa primjerima dobre prakse u Crnoj Gori.

Na radionici kojoj je prisustvovalo preko 50  predstavnika javne uprave razmatrane su preporuke za prikupljanje relevantnih podataka za potrebe periodičnog istraživanja razvoja e-uprave, kojim koordinira Ministarstvo javne uprave.