Premijerka Srbije izviždana na proslavi Dana državnosti

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je na centralnoj ceremoniji obilježavanja Dana državnosti u Orašcu izviždana uz povike “Izdaja” i “Izdali ste Kosovo”.

Objavljeno: 15. 02. 2019 - 14:00

Dok je Brnabić držala govor ispred spomenika voždu Karađorđu neki od okupljenih pjevali su „Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena“, prenijeli su mediji.

Zvižduci su se čuli i na pominjanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i dok ga je u govoru spomenula i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prvi zvižduci čuli su se pošto je premijerku i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović voditeljka programa pozvala da polože vijenac na spomenik.

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da se slave preci i da se pokaže jedinstvo u borbi za bolju budućnost postoje ljudi koji su došli da zvižde.

“Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantujem – što ste vi glasniji to ćemo se mi boriti jače“, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da „fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti“.

“Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerisati, ali molim vas još jednom ispoštujte pretke i državu Srbiju“, kazala je Brnabić.

 

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?