Uhapšen Cetinjanin, krio bombu u ulazu zgrade

Službenici Uprave policije sa Cetinja u kratkom roku su identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je sakrilo improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu stambene zgrade koja je juče pronađena, saopšteno je iz UP.

Objavljeno: 15. 02. 2019 - 14:54

Podsjećamo da su službenici OB Cetinje juče, postupajući po prijavi građana, pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu. Naprava je uspješno demontirana od strane službenika Grupe za antiteroristički pregled kojom prilikom je pronađeno oko 300 grama eksploziva. Tragovi i dokazi su izuzeti i upućeni na vještačenje u Forenzički centra.

Intenzivnim operativnim i terenskim radom službenici cetinjske policije su došli do sumnje da je predmetnu eksplozivnu napravu sakrio pripradnik organizovane kriminalne grupe N.D. (25) iz Cetinja. On je u kratkom roku lišen slobode.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osummnjičeni imao namjeru da skrivenu eksplozivnu napravu upotrijebi prilikom izvršenja teških krivičnih djela.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da mu se N.D.privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za N.D. taj tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu, kaže se na kraju saopštenja UP.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?