Uhapšeno više osoba u Budvi i Nikšiću

Službenici Centra bezbjednosti Budva su rasvijetlili krivično djelo teška krađa i tom prilikom uhapsili N.I. (54) iz Skoplja i S.M. (27) iz Bara, zbog sumnje da su počinili ovo djelo.

Objavljeno: 15. 02. 2019 - 16:11

"Oni su, kako se sumnja, sa objekta „Voli“ u Petrovcu, koji se trenutno renovira, 10.02.2019 godine, otuđili kompletan sistem za klimu objekta čija vrijednosti, po prijavi oštećenih, iznosi 57.000 eura. Nakon niza preduzetih mjere i radnji službenici CB Budva su pronašli N.I, S.M. i M.C.(54)", saopšteno je iz policije.

Kriminalističkom obradom policijski službenci su pronašli otuđene predmete koji će biti vraćeni oštećenom pravnom licu. "Tom prilikom došli su do sumnja da su N.I. i S.M. počinili navedeno krivično djelo. N.I. i S.M. su privedeni nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa", dodaje se u saopštenju.

Službenici CB Nikšić su uhapsili P.J. (24) i M.N. (20), oba iz Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju. "Oni su, kako se sumnja, pokušali da izvrše tešku krađu na štetu marketa „KD Žižić“, ali se oglasio panik taster i ova lica nisu uspjela u svojoj namjeri. Za njih je tužilac, nakon privoda, odredio zadržavanja do saslušanja kod sudije za istragu koji im je odredio pritvor", objavila je policija.

Nikšićka policija je uhapsila M.A.O, stranog državljanina, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu D.G. Sumnja se da je osumnjičeni iz džepa oštećene otuđio novčanik. "Policija je postupila odmah po prijavi, identifikovala i lišila slobode osumnjičenog kojom prilikom je pronađen novčanik koji je vraćen vlasnici", preciziraju u saopštenju. Osumnjičenom je nakon saslušanja kod nadležnog tužioca određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio pritvor.

Osim toga, službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavu M.S. da mu je iz taksi vozila otuđen mobilni telefon, izvršila kontrolu A.S.E. u čijoj neposrednoj blizini je pronađen otuđni mobilni telefon. "A.S.E. je doveden u službene prostorije gdje su daljim pregledom stvari pronađena dva pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin i pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana. Pronađene materije biće upućene u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Protiv A.E.S. je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, on je lišen slobode i sproveden nadležnom sudiji za prekršaje", zaključuje se u saopštenju policije.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?