Nakon patohistologije znaće se zašto je Baranka izgubila bebu

Direktor barske Opšte bolnice, dr Dragoslav Tomanović, potvrdio je da je Baranka I. M. (34), koju je policija jutros privela zbog protesta u toj opštini, izgubila bebu.

Objavljeno: 15. 02. 2019 - 18:50
Foto: PR Centar

„Pacijentkinja I. M. (34) primljena je danas, s uputom izabranog ginekologa, na odjeljenje ginekologije u Opštoj bolnici. Tamo je pregledana, i nisu nađene nikakve povrede i krvarenja. Ginekološkim ultrazvukom konstatovano je da je plod gestacijske starosti sedam do osam nedjelja uginuo. Ta pacijentkinja je imala rizičnu trudnoću zbog akutnih i hroničnih komorbiditeta. Poslije konstatovanja stanja nakon ginekološkog pregleda, urađena je intervencija, a patohistologija će dati konačan nalaz o razlozima i vremenu nastanka uginuća ploda“, kazao je dr Tomanović Portalu Analitika.

Lokalni mediji su, podsjetimo, danas objavili da je trudnica, koju je policija jutros privela na protestu u dvorštu barske Gimnazije „Niko Rolović”, izgubila bebu. Na Fejsbuk stranici „Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske“, objavljen je video-snimak privođenja demonstranata, na kojem se vidi da jedna aktivistkinja traži od policije da je ostave na miru jer je, kako tvrdi, trudna.

Iz barske policije su, u međuvremenu, saopštili da žale „zbog zdravstvenih komplikacija kod jedne osobe“. Tvrde da su postupili u skladu sa zakonom, poštujući Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.

Upitan u kakvom je zdravstvenom stanju pacijentkinja nakon gubitka bebe, dr Tomanović je kazao da su kod nje primjetni jedino znaci prehlade, ali da je dobrog opšteg stanja.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?