Biće i novih zahtjeva u subotu

Organizatori protesta koji su u subotu održani u Podgorici zadovoljni su odzivom građana. Ističu, ipak, da je to više zasluga, kako navode, korumpiranog sistema ,,koji već počinje da se raspada“, nego samih organizatora. 

Objavljeno: 18. 02. 2019 - 06:20
Dzemal Perovic; Foto: I. Bozovic

- Za prvi protest pripremili smo 97 koverti sa nazivima isto toliko nerazriješenih afera, od ratnih do ovih najnovijih, potkrijepljenih videosnimcima. Došlo je više od 970 slobodnih i hrabrih ljudi, koji shvataju da je u zarobljenoj državi ulica jedina institucija koja još funkcioniše. Na drugom protestu povećali smo broj koverti na 970, a došlo je više od 9.700 građana. Veoma smo im zahvalni na takvom odzivu, dostojanstvenoj šetnji i svim sugestijama koje smo dobili od njih - saopšteno je Pobjedi iz PR tima pokreta ,,97000 odupri se“.

Novo okupljanje, predviđeno je, podsjećaju organizatori, za subotu, kada planiraju ponovo da se okupe u Ulici slobode.

- Insistiraćemo i dalje da ostavke hitno moraju da podnesu predsjednik Milo Đukanović zbog toga što nije dostojan da obavlja tu funkciju, premijer Duško Marković zato što Vlada ne služi građanima nego opstanku režima koji ih pljačka, ponižava i progoni, zatim vrhovni tužilac Ivica Stanković koji se uopšte ne miješa u svoj posao i glavni specijalni Milivoje Katnić koji se miješa selektivno i povremeno, ali nikad nauštrb režima i njemu odanih tajkuna. Naravno, zahtjeva će biti još, čućete ih na narednom protestu – napominju organizatori protesta.

Nadaju se da će sljedeće subote okupiti još više građana.

- To je sada jedini način na koji se možemo boriti za ispunjenje njihovih zahtjeva, koje mi samo formulišemo od protesta do protesta. Naravno da očekujemo ispunjenje svih zahtjeva, možda ne tako brzo koliko bi trebalo, ali otpor građana ovakvoj vlasti mora dati rezultate - zaključuju iz organizacije.

Podsjećamo, nekoliko hiljada građana okupilo se u subotu u Ulici slobode u Podgorici na drugom po redu građanskom protestu ,,97000 odupri se!“, koji su podržale sve opozicione političke partije.