Haris Džinović otkazao koncert zbog smrti Šabana Šaulića

Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Bifild-Butersloh, u noći između subote na nedjelju (16. na 17. februar). Tragična vijest odjeknula je i do Amerike, u Čikago, gdje je njegov prijatelj i kolega Haris Džinović trebalo da održi koncert. Pogođen i šokiran ga je otkazao.

Objavljeno: 18. 02. 2019 - 11:52

– Ovo je ogroman gubitak za sve nas. U šoku sam zbog svega što sam čuo da se desilo. Teško mi je što sada nisam u Srbiji i što ne mogu da pružim podršku porodici ali sam svim srcem uz njih – izjavio je kralj meraka, koji je zbog vremenske razlike za smrt kralja narodne muzike čuo sa zakašnjenjem.

Ove vijesti je jako teško podneo.

Podsjećanja radi, Šaban i Haris su višedecenijski prijatelji. Iako se obojica bave muzikom, Džinović je u više navrata istakao da oni nisu rivali. Haris, koji je trenutno na velikoj američkoj turneji, odlučio da ne održi unapred organizovan koncert u Čikagu zbog Šabanove smrti.

– Mi smo stari prijatelji. Svako ima svoju izgrađenu i trasiranu karijeru. Tako da rivalstvo uopšte nije potrebno, jer svako ima dovoljno svog angažovanja, i sa te strane i kroz tu prizmu mi se ne dodirujemo – rekao je Džinović svojevremeno