Uhapšen osumnjičeni za napad na doktora

Policija je uhapsila osumnjičene za napad na ljekara na radnom mjestu Urgentnom bloku.Objavljeno: 18. 02. 2019 - 15:46

Dežurna služba CB Podgorica je juče oko 20 sati, obaviještena od strane osoblja Urgentnog bloka da je pacijent fizički nasrnuo na dežurnog ljekara hiruške ambulante u Kliničkom centru“, kazali su iz policije.

Na lice mjesta su odmah po pozivu došli službenici Centra bezbjednosti Podgorica kojima je ljekar D.P. izjavio da je prethodno fizički napadnut od strane J.B. kojem se u tom trenutku ukazivala medicinska pomoć.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama J.B. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon ukazane medicinske pomoći ljekar D.P. podnio je prijavu Centru bezbjednosti Podgorica protiv pacijenta J.B, nakon čega je policija lišila slobode J.B.

Službenici CB Podgorica će Sudu za prekršaje podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J.B. zbog počinjenih prekršaja iz čl. 7 st. 1 – drsko ponašanje  i čl. 10 st. 2 – fizički napad  iz Zakona o javnom redu i miru.