Pešić: Milan Madžgalj me uvrijedio do groba

Član atletskog kluba “Lovćen” Darko Pešić saopštio je večeras za Radio Cetinje da će zvanično okončati karijeru.

Objavljeno: 19. 02. 2019 - 22:05

Razlog napuštanja atletike, kako kaže bio je loš tretman koji nije zaslužio od Atletskog saveza Crne Gore.

"Od matičnog saveza sam mogao da dobijem samo mrvice, nepoštovanje i nerazumijevanje. To je na Balkanskom prvenstvu dokazao generalni sekretar saveza Milan Madžgalj koji me uvrijedio do groba. Razlog napuštanja kraljice sportova, jeste to što sam za posljednjih 10 godina od kako se takmičim na najvećim mogućim takmičenjima tretiran ispod onoga što sam zaslužio, sputavanjima i držanja na tankoj žici", kazao je Pešić.

U svojoj karijerijeri sredinu je mijenjao nekoliko puta. Švedska, Srbija, potom i Češka. Rad sa najboljim svjetskim desetobojcima, kako kaže, nije učinio da se osjeća kao profesionalac i šampion, već naprotiv. Posljedice, prema njegovim riječima nije trpio samo on.

"Svih tih godina trpio sam ja, kao moja familija, moji prijatelji i treneri sa kojima sam sarađivao. Živio sam u svim tim državama i sarađivao sa najboljim trenerima i kao čovjeku koji se lako prilagođava, plan i program mi se ,,lijepio”, ali problem je što sam svuda preživljavao, i umjesto da se osjećam kao profesionalac, ja sam se osjećao kao amater koji ima rezultate profesionalaca", naglasio je Pešić.

Ova godina za cetinjskog sportistu trebalo je da bude godina povratka i velikih rezultata. Tako je i plasman za Olimpijske igre, uprkos želji, ostao nedostižan.

"Olimpijske igre su ostale samo san, koji je već bio srušen 2016. godine kada sam bio na spisku, a preko medija sam saznao da treba da nastavim da sanjam. Razlozi nepoznati ili poznati - kazao je Pešić.

Trostruki prvak Balkana, šesti sa Evropskog dvoranskog prvenstva, najbolji crnogorski desetobojac u istoriji, uprkos svemu, ne razmišlja o nastupu za drugu državu.

"O tome nema ni govora. Ja sam rođen u Crnoj Gori i za nju sam nastupao patriotski, onako kako samo sportisti znaju, dok za druge koji iz priloženog stanja u crnogorskom sportru riječ patriotizam koriste ,,moćni” ljudi kako bi upravljali kvalitetnim ,,nemoćnim” ljudima" rekao je on.

Nakon 17 godina bogate karijere, cetinjski atletičar, okrenuće novi list. Zadovoljstvo će tražiti van sporta i atletike.

"Ne znam što ću dalje. Vodiću računa o svom zdravlju, i početi nešto da radim što me ispunjava, ali ne u sportu. Ovakav sport ne zaslužuje sportistu koji ima tako loš tretman od strane matičnog saveza" zaključio je Pešić.

Darko Pešić rođen je na Cetinju 30.11.1992. godine. Završio je Fakultet za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu. 2017. postavio rekorde Crne Gore u dvorani - sedmoboj 5.984 boda, 60 prepone 7,99 sekundi, skok motkom 472 cm i skok udalj 7,12 m.

Osvojio je prva mjesta (motka i 60 prepone, 110 m prepone) na otvorenom prvenstvu Vojvodine u dvorani, prvo mjesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 60 m prepone, sedmoboju, skoku uvis, a bio je drugi na Međunarodnom mitingu na 60 prepone.

Takođe, bio je na korak od Svjetskog prvenstva u Londonu, ali su mu nedostajala četiri boda do ispunjenja norme.
 

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?