Nikolić: Abazović izvršilac prljavih političkih zadataka

Povodom neprimjerenog gesta aktivista Građanskog pokreta URA ispred redakcije 'Dnevnih novina' reagovao je Andrija Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore. Dritan Abazović je od svojih gazda dobio konkretan zadatak – da napada Javni servis i konkurente njegovih osnivača, saopštio je Nikolić.

Objavljeno: 21. 02. 2019 - 13:14

“Iza providnih poteza ovog “rent-a-političara” ne stoji nikakav principijelni stav, već puka zaštita interesa kapitala medijskih tajkuna i pokušaj da se Javni servis vrati u vremena kada se uređivačka politika ove televizije bazirala na inferiornom kopiranju antidržavnih sadržaja opozicione medijske kuće, a URA stranka kodnog imena 1,23 bila predstavljana kao jedan od ključnih političkih faktora u Crnoj Gori”, naveo je Nikolić.

Kako je istakao, Abazović misli da ozbiljna stranka kao DPS djeluje po matrici njegove politike i da uređuje Javni servis kao što su to oni radili do juče.

“Te tvrdnje nijesu vrijedne komentara. Pretenciozni, a nedovoljno vaspitani predsjednik URA je izgleda izmakao kontroli, ili njegove gazde testiraju Brisel, pa se usudio da postavlja ultimatum Hanu. Ako ga Han ne posluša, kaže Dritan, ne treba mu takva Unija”, naglasio je Nikolić.

Kako je dodao, osnivači Abazoviću nijesu rekli da njega i Bečića, Evropska unija, posebno Han, doživljavaju kao neodgovorne avanturiste, koji se ne pridržavaju dogovora, kao aktere najveće političke obmane u komunikaciji sa inostranim partnerima od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori.

“Dritanove prijeteće poruke iz nepotpisanih saopštenja već danas su dobile konkretan izraz nedostojnom i malograđanskom akcijom pred vratima Dnevnih novina. Možda je dobro što su za tu prljavu rabotu njegovi nalogodavci izabrali baš dan u kojem će Dritan imati prilike da Hanu saopšti svoj ultimatum”, poručio je Nikolić.