Rješenje Ministarstva sporta nije pravosnažno

Rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza iz registra sportskih organizacija nije pravosnažno sve do odluke Upravnog suda, saopšteno je iz Džudo saveza Crne Gore (DŽSCG).

Objavljeno: 28. 02. 2019 - 14:37

Navodi se da pojedinci i klubovi protivpravno pozivaju na osnivanje novog saveza.

"Obavještavamo sve džudo klubove da ne upadaju u takvu zamku i ne odazivaju se tim i sličnim pozivima dok Upravni sud u zvaničnom postupku ne ispita i ocijeni zakonitost Upravnog akta Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza iz registra sportskih organizacija", piše u saopštenju Džudo saveza.

Navodi se da Ministarstvo sporta i mladih još nije odlučilo o zahtjevima velike većine džudo klubova koja se odnose na usaglašavanje rada, organizacije i opštih akata sa Zakonom o sportu, iako je zakonski rok odavno istekao.

"To svakako ne daje legitimitet brojnim klubovima da prihvate poziv i učestvuju u osnivanju drugog nadri saveza u džudo sportu. Aktivnosti koje su preuzeli neki klubovi i pojedinci u cilju osnivanja novog saveza nisu u skladu sa Zakonom o sportu, interesima džudo sporta i samih takmičara", piše u saopštenju.

Džudo savezu je najavio da će u slučaju i da se održi "takva nelegitimna Skupština" i da je Ministarstvo sporta i mladih upiše u registar sportskih organizacija tako protivpravno osnovan savez podnijeti tužbu Upravnom sudu Crne Gore.

"Klubovi koji pozivaju na osnivanje novog saveza, svjesno nastoje da unesu potpuni haos u džudo sport, umjesto da se složno prevazilaze problemi koje je neosnovano proizvelo Ministarsvo sporta i mladih u tom sportu", kaže se u saopštenju Džudo saveza.