"MonteŠtriku" nagrada Top 10 preduzetničkih klubova

MonteŠtrik, preduzetnički klub Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, osvojio je nagradu Top 10 preduzetničkih klubova i preduzeća za vježbu na Međunarodnom sajmu virtuelnih preduzeća u Celju u Sloveniji, u konkurenciji 53 tima. 

Objavljeno: 07. 03. 2019 - 13:31

U obrazloženju piše - Nagrada za profesionalno opremljen, s ukusom dizajniran izložbeni prostor, ubjedljivim osobljem sa prikladnim ponašanjem i znanjem kako da privuku poslovne partnere. 

Učešće na Sajmu organizovano je od strane Centra za stručno obrazovanje. Crnu Goru je predstavljalo šest timova iz četri srednje škole, a MonteŠtrik je jedini osvojio nagradu.

Gimnazija iz Danilovgrada već pet godina ima Preduzetnički klub MonteŠtrik, koji radi pod stručnim nadzorom profesorice Muzičke umjetnosti Tine Janković i profesora Crnogorskog jezika i književnostri Miroslava Minića.

montestrik1

Klub čine maturantkinje i maturanti Marija Kalezić, Milica Komnenović, Valentina Stankov, Tamara Stanić, Vuk Adžić, Leon Brkanović, Danilo Bulatović,  Damjan Dendić, Dušan Golubović, Andrija Pavićević, Pavle Pustahija, Dimitrije Radusinović, Matija Šuković.

Klub se takmičio na brojnim međunarodnim sajmovima i humanitarnim akcijama, a u Celju je takođe, 2016. godine, Klub je ušao u top 10 najboljih preduzeća.

Iste godine je u Podgorici, na državnom takmičenju osvojio 2. mjesto za najbolji štand i reklamni materijal. Prošle godine, preduzetnički klub Monteštrik osvojio je dvije nagrade na XXI Međunarodnom sajmu preduzeća za vježbu, u Plovdivu, na kojem je učestvovalo 121 preduzeće za vježbu.

montestrik

Monteštrik je osvojio Specijalnu nagradu za najaktivnije učešće na sajmu, koju je dodijelio bugarski Servis centar. Drugu nagradu dodijelila je francuska organizacija La Francophonie, koja je Monteštrik-u dodijelila nagradu za najkreativniji štand koji se, osim na engleskom jeziku, prvi put predstavio i na francuskom jeziku.

Ova nagrada je još jedno priznanje za Dnevnik čitanja jer je svrha djelatnosti preduzetničkog kluba i ove godine stvaranje umjetničkih djela - kolaža, koje su članovi kluba pravili tako što su doživljaj književnog djela vizuelno izražavali.