Haradinaj: Albanci nemaju zemlju za davanje

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nastavlja da se suprotstavlja svakom sporazumu sa Beogradom koji bi eventualno uticao na mijenjanje granica Kosova, smatrajući da sadašnju teritorijalnu cjelovitost treba zaštititi.

Objavljeno: 18. 03. 2019 - 12:09

Ramuš Haradinaj je na ceremoniji povodom godišnjice stradanja pripadnika bivše OVK u selu Koriša, kod Prizrena, rekao da "Kosovo nema zemlju za davanje".

"Mi na Kosovu smo na pravoj strani, ali smo u trenutku kada treba da vodimo računa o našoj zemlji. Poznato je da su Albanci tokom vjekova davali zemlju koju im je Bog dao. Kada kažem zemlja Albanaca, mislim na sve etničke zajednice koje žive u svojim domovima", rekao je Haradinaj, dodajući da "međutim, nema povratka i prakse oduzimanja Albancima".

"Generacija OVK je sve to promijenila i tok istorije se promijenio", rekao je kosovski premijer.

Haradinaj je rekao da je Kosovo od 17. februara 2008. proizvod kompromisa i ko god pokuša da to promijeni, otvoriće pitanje prava Albanaca na Balkanu.

"Složili smo se da ispunimo svoje pravo, Kosovo od 17. februara, ubijeđeni da još jednom dokazujemo da želimo mir i stabilnost na Balkanu", rekao je Haradinaj, a prenose mediji u Prištini.