Đukanović: Knežević priča gluposti, nema nikakvih kompromitujućih snimaka

“Duško Knežević se samo predstavlja kao insajder, on je čovjek koji voli da se predstavi važnijim nego što jeste i ima potrebu da se predstavi bližim vlasti, nego što jeste.Bili smo do sada u prilici da čujemo mnoštvo optužbi za koje nismo dobili nijedan argument”, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Berlinu.

Objavljeno: 18. 03. 2019 - 16:08

Đukanović je naveo “da se optužbama služe oni koji žele da ostvare svoj cilj, a to je da promijene vlast mimo izbora i njega kao simbola vlasti, kojega bi posebno željeli da promijene”.

Dodao je i da nije riječ o insajderu, niti argumentovanim optužbama.

“Riječ je o potrebi jednog čovjeka koji se našao na udaru pravne države i koji je zbog udara koje je preduzelo Specijalno državno tužilaštvo pobjegao iz Crne Gore i koji pokušava da svoju odgovornost zakamuflira izmišljajući optužbe za manje više sve relevantne ljude iz vlasti, počev od mene. I on to ne skriva, on je otvoreno kazao da je tražio od mene da ga zaštitim od tužilaštva nakon što je dobio odgovor da stvari ne funkcionišu tako i da ga niko pa  ni šef države ne može zaštititi od pravne odgovornosti za nezakonitosti koje je uradio, krenuo je u rat protiv mene i saopštava sve ove gluposti. Njegov cilj je jasan -vaninstitucionalna promjena vlasti”, naveo je Đukanović.

Đukanović je pitanja novinara Vijesti i dodao je i da nikada nije saopštio nijednu neistinu pred crnogorskom javnošću, te da nije bio vlasnik vip kartice, već “obične kreditne kartice dostupnom svakom građaninu”.

“Ja sam se u odnosu na korišćenje te kartice ponašao veoma zakonito, sem u posljednjem slučaju kada je taj gospodin pripremajući optužnicu protiv mene, prikrio navodni dug od 11.000 eura, da bi  nakon toga mahao time da je to nepokriven dug na šta sam reagovao odmah, izmirio navodni dug i podniko tužbu da vidimo šta će sud ustanoviti je li dug postojao ili ne, nakon čega ću po mom očekivanju taj novac dobiti natrag”, naveo je.

Snimak na kojem uzima novac ne postoji:

Đukanović je ponovo negirao optužbe Duška Kneževića da postoji snimak na kome je predsjednik Đukanović u njegovoj kući i gdje se vidi da mu u sportskoj torbi daje novac koji uzima.

“Tog novca nema i ne može ga biti. Da sam želio da dozvolim da bilo može sa mnom praviti bilo kakve dilove u biznisu, imao sam kada da  to uradim u ovih 30 godina. Ovdje je riječ o čovjeku koji pokušava da pobjegne od odgovornosti tako što će temu vlastite odgovornosti transformisati u temu odgovornosti crnogorskog društva i u tome mu naravno pomaže dio medijske zajednice u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

Dodao je i da mu nije žao što se vratio na političku scenu Crne Gore.

“Nije mi žao, moja želja je bila da budem van politike, ali sam se vratio da bih obavio određene poslove,  nije mi žao, jer smo te poslove obavili. Vratio sam se da bismo zemlju uveli u NATO, uveli smo je, tako da mi nije žao”, istakao je.

Drago mu je, jer je Olivera Lakić dobila nagradu:

Đukanović je naveo da mu je drago što je novinarka Olivera Lakić dobila  specijalno priznanje za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu, Centralnog evropskog instituta, Jugoistočne evropske medijske organizacije (SEEMO).

“Drago mi je, jer je dobila nagradu. Nemam nikakvo loše osjećanje prema tome, čak naprotiv”, naveo je predsjednik države.

Dodao je i da su pojedini mediji “parapolitički instrument za promjenu vlasti”.

“Vijesti nijesu nezavisan medij. To je parapolitički instrument, koji se koristi instrumentom nasilne promjene vlasti, ne pitajući za cijenu, a cijena je vrlo često kao 2016. godine, kada je bila  onemogućavanje Crne Gore da bude bio evroatlantske zajednice i dovođenje na oltar proruskih interesa. Veoma poštujem slobodu medija i ne trebaju mi objašnjavati koliko je važan pluralizam, ali mi niko  ne može držati povez preko očiju, šta se krije iza navodno nezavisnog medija”, zaključio je Đukanović.