Šćekić: Ovo ne smije da se dešava

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić rekao je sinoć Pobjedi da najoštrije osuđuje napad na Igora Tomkića. - Ovo ne smije da se dešava nijednom građaninu Crne Gore - rekao je Šćekić.

Objavljeno: 19. 03. 2019 - 06:28

Istakao je da insistira da se napad na Tomkića „procesuira do kraja i da se situacija sredi“. 
- Tražim da se kazne svi koji su tom čovjeku nanijeli povrede, koji su uznemirili njega i njegovu porodicu, kao i da se sprovede potpuna procedura od policije, tužilaštva i sudstva - poručio je Šćekić. 
Zakon je, ističe on, isti za sve i svaki građanin mora biti zaštićen. Ispričao je da mu je Tomkić tražio pomoć i da je sa njim redovno komunicirao.
 - Kao predsjednik opštine mogu da saslušam građanina i da kod institucija koje su nadležne tražim zaštitu za njega – dodao je Šćekić. 
Tomkić mu je, kaže, ispričao da je razgovarao sa Veljovćem i da mu je obećano da će nadležni preduzeti mjere da ga zaštite, pa je mislio da su institucije „čija je to nadležnost uzele stvari u svoje ruke“. Kaže da je Tomkić pominjao da je u pitanju reket.
 - Policija je trebalo time da se pozabavi, jer to nije za privođenje i puštanje. Reket je krivično djelo i to je trebalo da se ispita – kategoričan je prvi čovjek Berana. 
Izražavajući duboko žaljenje zbog napada na Tomkića, zaključuje da se „radi o mirnoj porodici koja to ne zaslužuje“.

tomkic-u-beranama-1803-201919Hrvat iz Berana Igor Tomkić pretučen je juče oko 17 sati u naselju Dolac, a na njega su, kako je potvrđeno iz policije, nasrnula dvojica sugrađana, koji su dio grupe koja ga duže vrijeme maltretira i prijeti mu, samo zato što je Hrvat. 
Napadu je prethodila ispovijest Tomkića Portalu Antena M, objavljena juče, kada je ispričao da on i njegova porodica - supruga i kći - žive u strahu u gradu na Limu od grupe sugrađana kojima je na meti, te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne jenjavaju. 

Policija je ubrzo nakon napada privela dvojicu napadača