M: tel: Vlasnik Televizije Nova M ukida pravo emitovanja drugim operatorima u Crnoj Gori

TV Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu, obavijestila nas je da ovaj TV kanal uklonimo sa svoje platforme.

Objavljeno: 19. 03. 2019 - 17:33

 Uprkos maksimalnim naporima koje smo uložili u pregovore, a sve u cilju zaštite interesa gradjana Crne Gore, ka nama su ispostavljeni nerealni zahtjevi pod parolom "uzmi ili ostavi" u vezi nastavka emitovanje ovog TV kanala na našoj platformi.

Mtel kao društveno odgovorna kompanija i kompanija, koja njeguje dobru praksu promocije i podrske nacionalnih TV emitera,  obratili smo se Regulatornoj Agencije za elektronske medije (AEM) uz pojašnjenje da su ovakve odluke  na štetu blizu 60% gradjana Crne Gore i u suprotnosti su sa postojećom zakonskom regulativom, navodi se u saopštenju.

Vlasnici Nova M, ovim gestom iskazuju nepoštovanje prema interesima gradjana i reprezentacije Crne Gore, što je definisano Zakonom o elektronskim medijima, Član.66 i Odlukom o dogadjajima od posebnog značaja za javnost Crne Gore.

  Njihovo poslovanje u regionu nije zabilježilo kršenje Zakona u ovom smislu, te u skladu sa tim apelujemo na državu i sve nadležne institucije da spriječe njihove namjere i omoguće gradjanima Crne Gore da nesmetano prate i podržavaju svoju reprezentaciju, bez obzira kog operatora koriste.

Takodje, na nadleznim organima je da sprovode Zakon i obezbijede ambijent za zdravo poslovanje i tržisnu i fer utakmicu, navodi se u saopštenju.