Saslušana učenica

Dvanaestogodišnja djevojčica juče je u bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu, u prisustvu psihologa ispričala kako su je trojica učenika Osnovne škole ,,Radomir Mitrović“ u Beranama zlostavljali i ucjenjivali eksplicitim video snimkom.

Objavljeno: 24. 03. 2019 - 06:05
Visi sud u Bijelom Polju; Foto: Dan

Djevojčicu je saslušavala tužiteljka Ljubinka Madžgalj.

Prema saznanjima Pobjede, učenica je saslušana u prisustvu psihologa audio vizuelnim putem, gdje su iz druge prostorije tok pratila ovlašćena lica.

Trojica dječaka se terete za krivična djela obljuba sa djetetom.

Osim ovog djela, jednom od njih se na teret stavljaju i krivična djela nedozvoljene polne radnje i ucjena, a drugom dječaku krivično djelo dječija pornografija.

Prema nezvaničnim saznanjima, slijedi saslušanje još dva učenika u svojstvu svjedoka u vezi njihovih saznjanja o predmetnom događaju.

U okviru istrage naložen je pregled i vještačenje telefonskih aparata dječaka kako bi se utvrdilo da li su okrivljeni u posjedu još kompromitujućih sadržaja.

Podsjećamo da je sutkinja za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju, Vanja Rakonjac, protekle sedmice trojici maloljetnika odredila mjeru privremenog smještaja u ustanovi za smještaj djece sa poremećajima u ponašanju.

Trojica dječaka koji su od nedjelje 17. marta u JU Centar ,,Ljubović“, sa još dvojicom dječaka, koji imaju manje od 14 godina, kako se sumnja, više mjeseci su zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu s kojom su išli u istu školu.