SNP: Najtamnija mrlja na obrazu NATO-a

Postoje istorijski događaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a NATO bombardovanje od prije 20 godina, pamtićemo po zlu, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Objavljeno: 24. 03. 2019 - 12:00
Ilustracija

Taj 24. mart 1999. godine, kako kažu u SNP-u, nikada nećemo zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti.

Na današnji dan, prije dvije decenije, avioni NATO pakta, kako se navodi u saopštenju SNP-a, bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu SR Jugoslaviju.

“Bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja. Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca”, poručuju iz SNP-a.

Kažu da je to bila, jedna od najtamnijih mrlja na obrazu tzv. NATO alijanse.

Svjetski moćnici su, kako navode, bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje.

“Socijalistička narodna partija Crne Gore zato ima moralnu obavezu da se sa dubokim pijetetom sjeća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i onih najmladjih. Da se nikad ne zaboravi”, poručuju iz SNP-a.