DF: MUP onemogućio Mandića i Kneževića da napuste CG

Demokratski front je saopštio da su "pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore danas na graničnom prelazu Rožaje onemogućili Andriju Mandića i Milana Kneževića da, u skladu sa redovnom procedurom, napuste teritoriju Crne Gore kako bi, na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali Centralnom obilježavanju– Dvadeset godina od NATO-agresije na SRJ, koja se obilježava u Nišu".

Objavljeno: 24. 03. 2019 - 17:42

Oni dalje tvrde da iako je rješenjem Višeg suda Mandiću i Kneževiću dozvoljeno da sa ličnom kartom mogu napuštati teritoriju Crne Gore, "današnjom brutalnom opstrukcijom Ministarstva unutrašnjih poslova poslata jasna poruka da Mandić i Knežević ne smiju biti u Srbiji". 

Iz DF-a dodaju i da je Andrija Mandić nakon desetak minuta i lažnih obećanja da će sve biti provjereno za par minuta, koja su se nekoliko puta ponovila, obavijestio Milana Kneževića, koji se nalazio nekoliko kilometara iza, da se zaustavi, jer će se i on suočiti sa istim činom opstrukcije.

- Na graničnom prelazu nije bilo gužve, a navodno neka provjera se očekivala svakoga časa, da bi sat vremena nakon ovoga maltretiranja Mandić odlučio da se vrati nazad jer nije postojala mogućnost da na vrijeme stigne u Niš. Izvjesnom policajcu Kurpejoviću, koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, nije značilo ništa to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno već dva puta napuštali CG i vraćali se, već je nakon odluke da se Mandić vrati nazad ,,iznenada‘‘ imao rezultate provjere i rekao da možemo slobodno da nastavimo put za Srbiju. Bilo je očigledno da su lideri DF-a odlučili da čekaju da bi to potrajalo više sati i tek kad bi odlučili da se vraćaju nazad sačekao bi ih isti dogovoreni scenario - kazali su iz DF-a.