Kasarna nije mjesto za političke promocije i vjerske obrede

Ministarstvo odbrane Crne Gore negiralo je optužbe koje je iznio Demokratski front sa informacijom da je spriječeno da se u kasarnama Vojske Crne Gore oda pošta žrtvama NATO agresije na Crnu Goru i Srbiju.

Objavljeno: 24. 03. 2019 - 18:16

- Demokratski front, kao i uvijek, služeći se neistinama pokušava skrenuti pažnju sa svoje pogubne politike. Radi informisanja javnosti na ispravan i istinit način, obavještavamo sve da je u kasarni u Danilovgradu porodici tragično stradalog vojnika Saše Stajića dozvoljeno da, kao i svake godine, posjeti spomenik i oda počast tragično nastradalom mladom vojniku Vojske Jugoslavije - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako i ranije, tako i danas, kako poručuju iz ministarstva, kasarna nije mjesto za političke promocije i vjerske obrede, pa samim tim političkim partijama i parapolitičkim organizacijama nije, niti će biti dozvoljen pristup objektima VCG.

- Da se Crna Gora pitala te 1999. godine, sve žrtve koje danas pominjete i čije tragedije koristite u političke ciljeve bili bi živi. Vaša politika, koju svih ovih godina zastupate i uporno promovišete, dovela je do gubitka velikog broja života i materijalnih razaranja - poručili su iz Ministarstva odbrane.