Proslava Dana nezavisnosti u Podgorici

Proslava Dana nezavisnosti u organizaciji Crnogorske kulturne mreže (CKM) će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu nezavisnosti sa početkom od 20 sati.

Objavljeno: 25. 03. 2019 - 11:15

U CKM-u smatraju da Podgorica kao Glavni grad Crne Gore zaslužuje da se centralna proslava održi i na njenoj teritoriji.

"Želja nam je da proslavu organizujemo na Trgu nezavisnosti na mjestu na kojem je održan veličanstveni skup 18. maja 2006. godine. Ovo je mjesto nažalost prethodnih nedjelja postalo prepoznatljivo kao sastajalište ljudi koji žele da ruše institucije države, i koji organizuju protesne skupove bez crnogorskih zasatava", kazali su iz te NVO.

Oni ističu da će pristup proslavi biti dozvoljen svima, što kako su kazali, nije bio slučaj u posljednje vrijeme kada su se na tom mjestu obilježavali značajni datumi crnogorske istorije.

"Naša organizacija kao i prethodnih devet godina od kada realizujemo ovaj projekat će se potruditi da ga produkcijski organizuje na kvalitetat način kako i dolikuje ovom datumu", navodi se u saopštenju.

Iz CKM-a ističu da će kroz program, kao i prethodnih godina, promovisati jedne od najvećih vrijednosti Crne Gore multietničnost i multikulturalnost.

"Šansu da svoj talenat predstave crnogorskoj javnosti na najvećoj sceni ćemo i ove godine pružiti mladima. Takođe u sklopu programa veliki koncert će održati izvođač o čijem imenu ćemo javnost naknadno informisati kada se započeti pregovori privedu kraju i postigne konačan dogovor", kazali su.

Pozivaju kulturne poslenike Podgorice i Crne Gore da daju svoj doprinos realizaciji proslave Dana nezavisnosti i, kako su kazali, svojim iskustvom doprinesu da se taj važan datum obilježi na što kvalitetniji način.

"Izražavano očekivanje da će lokalna samouprava Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem prepoznati značaj navedenog projekta, i zajedno sa nama pružiti doprinos njegovoj realizaciji", zaključuje se u saopštenju.