Blokiran uži centar grada, engleski navijači očekuju pobjedu

Policija je blokirala prilaz užem centru Podgorice uoči utakmice drugog kola kvalifikacija za evropsko prventsvo u fudbalu, koja se igra između reprezentacija Crne Gore i Engleske. Kako nam je nezvanično saopšteno u 15 sati biće zatvoreni i lokali u centru grada jer engleski navijači imaju lošu reputaciju.

Objavljeno: 25. 03. 2019 - 13:15

Kako se reporter Portala Analitika mogao uvjeriti na licu mjesta navijači gordog Albiona od jutros uživaju u baštama podgoričkih lokala u očekivanju utakmice. Uglavnom piju strana, njima već poznata, piva, prijatno iznenađeni niskim cijenama.

„Ova flaša je jedan i po euro. U Engleskoj bi nas koštala pet funti“, kazao je Endrju. On i njegov prijatelj Robert stigli su u Podgoricu avionom, preko Berlina.

„Izuzetan pejzaž kojim dominiraju planine je prvo što smo primjetili kada smo sletjeli“, istakao je Robert. Od svog tima očekuju ubjedljivu pobjedu i ne daju našim momcima puno šanse.

Najdžel, sa svojim sinom Džejmsom, došao je da bodri ekipu za koju smatra da može ići do kraja. Posljednje veliko takmičenje koje je Engleska osvojila bilo je svjetsko prvenstvo daleke 1966. godine.

„Kada smo postali prvaci svijeta ja sam bio dijete. Još uvijek se sjećam prenosa na crno-bijelom televizoru, euforije i slavlja. Tada sam zavolio fudbal. Moj sin to nije osjetio“, prisjeća se Najdžel.

Džejms je, sa druge strane, sa tribina pratio utakmicu sa Islandom na prošlogodišnjem prvenstvu u Moskvi.

„Veliko razočarenje, ali ne vjerujem da to može da nam se ponovi protiv Crne Gore. Očekujem četiri ili tri nula“, kazao je, kroz osmjeh, Džejms.

„To je stvar sa engleskom reprezentacijom“, dodaje Najdžel, „u kvalifikacijama igraju odlično, ali kad dođu na prvenstvo podbace. Zato, iako vjerujem u njih, uvijek utakmice pratim sa zebnjom“, zaključuje on.

 

eng-2

 

Stivi i Majk odsjeli su u hostelu na Draču, gdje su im u toku noći ukrali englesku zastavu. Vidno razočarani, ipak se raduju noćašnjoj utakmici i očekuju ubjedljivu pobjedu.

„U Podgorici očekujemo pobjedu od tri na prema nula, ali na Vembliju mislim da će biti mnogo više golova. Sedam, ili čak osam, na prema nula“, kazao je Stiv, još uvijek ljut zbog nestale zastave.

„Imamo pravi tim, napadački raspoložen, brz, vješt od kojeg očekujemo puno. Uzbudljiva su vremena pred nama“, optimista je Majk.

„Imamo momentum i igramo na pravi način. Osvojićemo prvenstvo koje je pred nama. Uvijek treba biti optimista“, zaključuje Stiv.