Podignuta optužnica protiv Crnogoraca koji su prevozili 210 kilograma kanabisa

Tužilac Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv četiri državljanina Crne Gore Radojice Baćovića (1978),Marka Krtolice (1978.), Nikole Vemića (1983) i Milorada Koprivice (1977), rođenih u Nikšiću, nakon što je kod njih u automobilu pronađeno više od dvjesta kilograma kanabisa.

Objavljeno: 25. 03. 2019 - 14:51

Kako prenosi portal Klix, optuženi su u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Terete se da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi prevozili, prodavali i međunarodno švercovali kanabis.

Prema optužnici, Baćović je krajem novembra 2018. dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje droge iz Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da je optužene, u graničnom pojasu opštine Bileća, na lokalnom putu Crkvice Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz Crne Gore u BiH, zaustavila granična policija BiH, te pronašla ukupno 210,85 kilograma kanabisa.

Optuženi se terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena prodaja droga.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.