Zenka i Vučinović nakon požara u Tuzima: Vlada spremna da pomogne

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, posjetili su danas barake romskih porodica zahvaćenih požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u Opštini Tuzi.

Objavljeno: 02. 04. 2019 - 17:50
Foto: Vlada Crne Gore

"Pogođeno je dvadeset dvoje pripadnika romske populacije, a ministri su ne terenu, kako bi pružili podršku porodicama i saopštili spremnost Vlade Crne Gore da pomogne.

Vlada Crne Gore u fokusu svoje politike ima ostvarivanje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih svojih građana i građanki, rekao je ministar Zenka i dodao da je najvažnije da uz potvrđenu spremnost, ta pomoć i stigne pravovremeno", navedeno je u saopštenju.

Zenka je obišao na terenu barake koje su jutros bile zahvaćene požarom i ugrožene porodice, zajedno sa ministarkom Vučinović, koja je i predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Vučinović je istakla da pomoć ugroženima neće izostati, a da su ministri lično izašli na teren, kako bi imali kompletnu sliku događaja i razgovarali sa porodicama, čiju je egzistenciju ova situacija ugrozila.

Vučinović je obavijestila porodice koje su pretrpjele štetu da je Vlada urgentno reagovala i preko Ministarstva unutrašnjih poslova, preciznije Direktorata za vanredne situacije obezbijedila dva kontejnera, koja su opremljena za normalan život, dodaje se u saopštenju.