Alegri: Hoću da budem Juventusov Ferguson

Italijanski fudbalski stručnjak Masimilijano Alegri izjavio je da može da bude "Juventusov Aleks Ferguson", odnosno da ostane u Torinu još dugo i bude podjednako uspješan.  

Objavljeno: 06. 04. 2019 - 18:15

Ferguson je čak 17 godina bio na klupi Mančester Junajteda u periodu od 1986. do 2013, osvojivši čak 38 trofeja, a Alegri vjeruje da može da uradi sličnu stvar.

"Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate. Smatram sebe menadžerom kluba, koji kući mora da donese rezultate, ne samo na sportskom planu, već i u smislu napretka igrača. Takve stvari mogu da utiču na finansijsko stanje kluba. Nadam se da ću imati rolu kao Ferguson jer bi to značilo da ostajem u Juventusu mnogo godina", rekao je Alegri za „Corriere della Sera“. 

Alegri ne bježi od odgovornosti da Juventus mora da osvaja sve trofeje, pa i Ligu šampiona gdje ga čekaju dueli sa Ajaksom u četvrtfinalu.

"Sad moramo da pobjeđujemo u Evropi i Italiji. Ajaks ima puno talentovanih igrača i sistem koji funkcioniše već od djece", respektuje Alegri narednog rivala.

Alegri, koji je često bio na udaru kritika italijanske javnosti, za četiri i po godine u Juventusu osvojio je isto toliko Skudeta, odnosno ukupno 10 pehara, ali i izgubio dva finala Lige šampiona - od Barselone (3:1) 2015. i od Real Madrida (4:1) 2017.