"Magija plavog sata" na Kotor Artu

Pijanistkinja Juđa Vang /Yuja Wang/ i klarinetista Andreas Otenzamer /Andreas Ottensamer/ nastupiće na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike u sklopu dva koncerta, 7. avgusta u Luštici Bay i 9. avgusta u Crkvi Sv. Duha u Kotoru.

Objavljeno: 09. 04. 2019 - 13:52

Ulaznice za ovaj koncert, "Magija plavog sata" se nalaze u pretprodaji, u ograničenoj količini i po sniženim cijenama na kotorart.me i u Tobacco S Press kioscima.

Koncert je dio ekskluzivne svjetske turneje ovo dvoje umjetnika, povodom promocije novog CD-a izdatog za prestižnu izdavačku kuću Deusche Grammophon, navodi se u saopštenju. 

Oba umjetnika su već gostovala na festivalu, s velikim uspjehom.

Juđa je nastupala prošle godine na dva koncerta, sa violinistom Leonidasom Kavakosom kao i sa perkusionistom, Martinom Grubingerom. Andreas Otenzamer nastupao je sa našim poznatim gitaristom, Milošem Karadaglićem i akordeonistkinjom, Ksenijom Sidorovom, 2016. godine, u jedinstvenoj atmosferi Luštice Bay.

“Višegodišnjom saradnjom sa festivalom KotorArt, Luštica Bay je uspostavila zdravu osnovu kulturno-umjetničkog razvoja, koja nam svake godine donosi izvanredne muzičke ugođaje svjetskog ranga. Na naše veliko zadovoljstvo, dvoje vrhunskih muzičara, Yuju Wang i Andreasa Ottensamera ove godine imaćemo priliku da slušamo i u predivnom ambijentu u Luštica Bay-u. Poslije njihovih nastupa i posjeta od ranije, ovo će biti izvanredna prilika, da, nakom saradnje na Andreasovom novom albumu, oboje budu naši gosti i uvjere se u napredak koji je Luštica Bay ostvarila u proteklom periodu”, izjavila je Slavica Milić, senior marketing excutive Luštice Bay.

Andreas Otenzamer od 2011. radi kao prvi klarinetista čuvene Berlinske filharmonije. Kao ekskluzivni umjetnik Izdavačke kuće Dojče gramofon, snimio je album Portraits – The Clarinet Album (2013), Brahms – The Hungarian Connection (2015), kao i kompakt-disk New Era, za Izdavačku kuću Deka Klasik (2017).

Juđa Vang, pijanistkinja o kojoj u superlativu govori i publika i muzička kritika širom svijeta, prepoznatljiva je po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine, dodaje se u saopštenju. 

Angažovana je kao rezidencijalni umjetnik u prestižnim svjetskim salama poput Karnegi Hola u Njujorku i Koncerthausa u Beču.

Svoju ljubav prema modi koristi kao „oružje“ u promjeni stavova kada je riječ o nastupima u koncertnim salama.