Nastavljena javna kampanja "Zaposlimo domaće”

Brojni poslodavci sa Primorja predstavili su slobodna radna mjesta a nezaposleni radne biografije na mini sajmu zapošljavanja, koji je danas organizovan u Pljevljima.

Objavljeno: 12. 04. 2019 - 15:24

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje, u saradnji sa opštinama, treći dan za redom organizuju mini sajam zapošljavanja na sjeveru države, u okviru Javne kampanje države “Zaposlimo domaće” – da Crna Gora radi!

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić kaže da Zavod koristi sve mogućnosti, kako bi posredovao između poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori.

„Sjever je u fokusu državnih politika Vlade Crne Gore s obzirom na regionalno zaostajanje u razvoju, siromaštvo i odliv stanovništva. Na današnji dan u Crnoj Gori je 38.124 nezaposlenih, sa registrovanim stopom od 16.4 odsto“, saopštio je otvarajući mini sajam u Pljevljima direktor Mustafić.

U Područnoj jedinici Pljevlja, koju još čini opština Žabljak, dodao je Mustafić, nalazi se 2.320 nezaposlenih a stopa registrovane nezaposlenosti iznosi 17.97 odsto.

On je i tražioce posla i tražioce domaćih radnika pozvao da i danas iskoriste šansu,  da se povežu, kako bi njihova međusobna komunikacija rezultirala uspješnom saradnjom.

„Sve ove aktivnosti pokazuju da samo zajedno možemo ispuniti cilj – povećati zaposlenost domaćih radnika. Na taj način doprinijećemo povećanju budžetskih prihoda ali i uvećanju porodičnog budžeta, naše radne snage. Takođe, spriječićemo odliv radne snage van granica Crne Gore i izbjeći socijalna budžetska davanja, za korisnike u stanju socijalne potrebe“, naveo je direktor ZZZ.

Zavod će, za sve zainteresovane poslodavce, i sljedeće sedmice organizovati ovakav sajam, u Nikšiću 16. aprila ali i u Podgorici dan kasnije.