Knežević: Džemo je zaboravio da sam podržavao proteste

Veoma sam neprijatno iznenađen izjavama lidera organizacje “97000 odupri se” Džemala Perovića da njegova organizacija neće podržati protest protiv režima koji organizuje pokret “ZAJEDNO DO SLOBODE”, saopštio je odbjegli tajkun, vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana crvena Interpolova potjednica.

Objavljeno: 13. 04. 2019 - 13:13

“Džemo je izgleda brzo zaboravio da su aktivisti njegove organizacije na prva četiri mitinga dijelili koverte kao simbol protesta. Džemo je zaboravio da sam ja od početka protesta snažno podržavao proteste njegove organizacije i da na svakoj svojoj objavi na instragramu stoji i hashtag “Odupri se” i time dao najveći doprinos do sada rušenju režima Mila Đukanovića“, kaže Knežević.

Ovim putem želi da podsjeti Perovića da su protesti građana počeli nakon njegovog objavljivanja snimka na kojem Migo Stijepović stavlja u džep dvije koverte od: 47.500 eura i 50.000 eura (ukupno 97500 eura), za, kako dodaje, prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti zajedno sa Milom Đukanovićem.

Knežević dodaje da ne podržava nijednu političku partiju iz opozicije.

“Ja podržavam ujedinjenu opoziciju i moj narod, da se izbori za slobodu, koje nema bez smjene ovog režima. Kada sam vidio da organizatori protesta, koji su posledica objavljivanja mog snimka sa kovertom, više ne žele da organizuju proteste, već žele da organizuju svoju organizaciju i da se bave politikom i lovom na fotelje u nekoj imaginarnoj Vladi, ja sam odlučio da sa svojim narodom i ljudima koji su se prijavili u pokret “DO SLOBODE” zajedno organizujem proteste”, poručio je Knežević.

Poziva sve slobodne ljude, prave opozicione partije, NVO, sindikate, studente svih univerziteta u Crnoj Gori, pokret “ODUPRI SE” kao i oštećene klijente Atlas i IBM banke, koji ukupno imaju preko 90.000 računa, da što masovnije izađu na ulicu u četvrtak 18. aprila u 19 časova i dođu na protest koji organizuje pokret slobodnih građana “DO SLOBODE”.

Kako je kazao, Atlas grupa će sa svojim međunardonim klijentima prefinansirati proces pred međunarodnom arbitražom u Washington-u za klijente i zaposlene u bankama koji su izgubili posao, radi naplate štete od države Crne Gore.

“Nastavljamo da iznosimo nove dokaze o korupciji i kriminalu režima, kao i o imovini i tajnim računima “prve familije” na čijem otkrivanju rade medjunarodni timovi finansijskih eksperata. Na protestima koje pokret “DO SLOBODE” organizuje sa slobodnim ljudima neće biti cenzure niti sitnog politikanstva i mešetarenja. Tehničke vlade neće biti bez kontinuiteta protesta i pritiska. Svi ste dobrodošli, ja ću vam se lično obratiti na skupu”, poručio je Knežević.