Knežević od početka pokušavao da preuzme proteste

Pokret „Odupri se – 97.000“ odgovorio je predsjedniku Atlas grupe, Dušku Kneževiću, koji je danas saopštio da je neprijatno iznenađen izjavama jednog od lidera tog pokreta, Džemala Perovića, koji je ranije rekao da njegova organizacija neće podržati protest koji je Knežević najavio za četvrtak.

Objavljeno: 13. 04. 2019 - 17:20
Foto: Danilo Novovic/,,Odupri se - 97.000“ Facebook

"Za razliku od Vas, uopšte nijesmo neprijatno iznenađeni izjavom u kojoj vrijeđate ne samo g-dina Perovića, nego sve organizatore protesta Odupri se – 97.000", navodi se u reagovanju pokreta Odupri se.

Kazali su da su Kneževićevi napadi na njih počeli kada je broj građana na protestima prvi put prešao 10.000.

"Posljednja izjava samo je nastavak žestoke kampanje koju vodite protiv organizatora, nakon što ste početkom marta učtivo zamoljeni da ne prisvajate proteste i da ih ne zloupotrebljavate u obračunu sa doskorašnjim prijateljima", navodi se u reagovanju.

Organizatori protesta "Odupri se – 97.000" su naveli da Knežević nije mogao da bude dio protesta jer je, kako je sam priznao, bio uključen u koruptivne radnje.

"Tačno je, povod za naš prvi protest bio je snimak na kojem se vidi i čuje kako "Migo Stijepović uzima 97.500 eura za prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti". Ali, taj novac "za prljavu kampanju i kupovinu glasova" dali ste Vi. Sami ste to objelodanili i time ukinuli svaku mogućnost saradnje sa pokretom "Odupri se". Korupcija je, kao što dobro znate, jedan od suštinskih uzroka nezadovoljstva građana koji protestuju na Ulici, zato je Vaše očekivanje da im se obratite sa bine bilo potpuno neprikladno", navode iz pokreta Odupri se.

Kazali su da je više nego licemjerno Kneževićevo naglašavanje navodne podrške protestima čije organizatore naziva "samo formalnima".

"Ko uopšte može povjerovati da podržavate one koje optužujete da su odustali od zahtjeva za ostavku predsjednika države, iako je taj zahtjev naglašen na svakom protestu i na početku Sporazuma sa opozicijom. Kako ste to mislili da sarađujete sa organizatorima protesta koji "jure fotelje" i rade "pod uticajem DB-a"? Prvog među njima, pritom, nazivate "Džemo", i to u zemlji čija je propast započela upravo međunacionalnom mržnjom... Prije nego što se drugi put poslužite takvim metodom, bilo bi dobro da se prisjetite kakvim je režimima najbliža Vaša poruka kako 'proteste ne može da vodi Džemal, već samo Crnogorac snažan poput Mila'", poručuje se u reagovanju.

Iz pokreta "Odupri se" su naveli da su suviše su duboke razlike između njih i Kneževića.

"Ne samo po tome što mi ne mislimo da jedino Crnogorci mogu da vode Crnu Goru, da bismo se našli na istom protestu. Na kraju, gospodine Kneževiću, nešto o Vašoj tvrdnji kako ste dali "najveći doprinos rušenju Mila Đukanovića". Naš doprinos tom cilju jeste skroman, ali smo ponosni i na to malo što smo učinili, ne samo tokom protesta, nego i prethodnih decenija. Ostavljamo Vam da razmislite možete li se ponositi time što ste u opstanak njegovog režima, po sopstvenom priznanju, uložili milione eura", poručuju organizatori protesta "Odupri se – 97.000".

Na kraju, poćeljeli su Kneževiću uspjeh u organizaciji protesta "Do slobode".