BOKAN: Čović dokazao nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva

Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima, navodi se u saopštenju predsjednika Budućnost Volija, Dragana Bokana.

Objavljeno: 15. 04. 2019 - 17:00

Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nijesam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću iznijeti  stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtjevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje, kazao je Bokan.

On je čestitao Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi, "bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima".

- Nažalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje,  guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića. Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje  u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva - ocijenio je Bokan i dodao:

- Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga  mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i  njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intenzivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

Bokan je kazao da su se - imajući u vidu prošlogodišnju izloženost medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović - obratili ABA ligi, smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nijesu adekvatno kažnjeni.

- To se ne smije tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova - ocijenio je Bokan.

Predsjednik Budućnost Volija je dodao da su u susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici u srijedu, suočeni s velikom tenzijom.

- Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige - zaključio je Bokan.