Podgoričanin tvrdi da ga je tuklo pet policajaca

Podgoričanin Marko Vukadinović podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv policijskog službenika G.K. i njegovih neidentifikovanih kolega koje je optužio da su ga zlostavljali i pretukli, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Objavljeno: 20. 04. 2019 - 08:29

Prema navodima iz prijave, on je prebijen 3. aprila, kada se nakon fudbalske utakmice Sutjeska-Budućnost, vratio u Podgoricu. Po izlasku iz autobusa, kako tvrdi, sačekalo ga je policijsko vozilo, u koje su ga četvorica policajaca ubacili i udarala ga pesnicama po glavi, nanoseći mu teške povrede. U prijavi je navedeno da su ga vozili po gradu, zadajući mu brojne udarce, a u batinanju im se kasnije pridružio još jedan policajac.

 Tvrdi da se po batinanju izdvojio jedan policajac.

“Prvo se nagnuo kroz prozor i pokušavao da me udari pesnicama, ali je vidio da mu to ne ide dobro, jer nije imao dovoljno prostora, pa je zamolio svoje kolege koji su sjedjeli pored mene da izađu, a onda je on ušao u džip i zad ao mi sigurno oko 30 udaraca pesnicama po glavi i tijelu. Stariji policajac tada je rekao: „Dobro ubiste toga momka” naveo je Vukadinović u prijavi.

Nakon toga su ga priveli u policiju, gdje je zbog bolova tražio ljekarsku pomoć.